maandag 20 februari 2012

And the Beumpie goes to...

Mullisch verzint ter plekke nieuwe rijmelarij.
Afgelopen vrijdag was het zover: afsluiting van het seizoen 2011. Dat betekent de uitreiking van de roemruchte “Hunter Trophees”, vernoemd naar Meester Jager Jr. In dit geval. Het ging iedereen natuurlijk om de meest prestigieuze categorie: De Beumpies; vernoemd naar Dhr. Beumer, die jarenlang deze klassementen heeft aangevoerd zonder dat daar een dergelijke prijs met zoveel eer aan verbonden was. Voor een DRIEmteamer is dit namelijk het allerhoogst haalbare. Beter kan eigenlijk niet. Als je die prijs eenmaal hebt gewonnen, dan heb je bewezen dat je een echte honkballer bent. (Ted en Rein hebben deze prijs vorig jaar in de wacht gesleept, maar dat terzijde.)

Maar om niet meteen het hoogtepunt weg te geven, eerst een visuele indruk van het festijn vanuit de boerderij van Boer Pieter en zijn twee lieftallige dames.

Jagermeester op z'n best
De Oeuvre prijs ging dit jaar naar Jörgen. Zo was het commentaar van Meester Jager: “Als je je op deze leeftijd nog in een maillot weet te hijzen dan kan je niet anders dan respect tonen.” Uiteraard was Jör’s jarenlange bijdrage in de vorm van het optellen, aftrekken en corrigeren van de stats een belangrijk pluspunt in het jury rapport. Bij schitterende afwezigheid werd de bijbehorende trofee snel de woonkamer ingeslingerd en werd er de ganse avond niet meer over gesproken.

De tweede prijs van de avond werd door Rein uitgreikt. Vroeger stond iedereen te wachten op het team, maar inmiddels realiseert iedereen zich dat wij zelf het team zijn. Dat het zo gezellig is en goed georganiseerd is hebben we uiteraard te danken aan de inzet van velen. BigO draagt het materiaal, Beumer draagt dan soms de tas van BigO. Jör doet de stats. Tony regelt trophees en BBQs. Big Vinny speelt chauffeur voor de Amsterdammers. Rein schrijft afentoe een blogje. Boer Pieter doet dingen met opstellingen en trainingen. Mullisch doet aan teampoezie. Anyway, genoeg om er een categorie aan te wijden. 

Op dit punt van de avond kreeg Meester Jager een eervolle vermelding voor zijn jarenlange bijdrage in de vorm van de trofeeen en speeches. Soms lijkt het wel alsof z’n speech van het voorgaande jaar niet is gestopt en hij gewoon weer verder gaat, best knap. De nieuwe wisselbeker is dan ook The Hunter gedoopt. De winst in deze nieuwe categorie was voor de kersverse kampioensboer Coach Pieter! Wat een jolijt.

DriemBoy Tiny-Tim (l)
Toen volgden snel twee andere prijzen. Rein nog even een teruggetje: de DriemNerd award voor het reanimeren van de website. De wereldwijde webwereld die internets heet, is een van die gebieden waar Tony nog niet zoveel kaas van heeft gegeten, vandaar dat dit als zeer bijzonder werd ervaren. Van MacWord tot MacEmail, Tony leert het langzaamaan.
De eeuwige tweestrijd tussen Tiny-Tim (Vinny) and Big-Vinny (Tim) om het mooiste lichaam werd voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen door Vinny. Het zijn natuurlijk beide hele mooie en knappe jongens, maar traditiegetrouw kan er maar één winnen en de jury vindt Vinny blijkbaar lekkerder.

Dan, waar het allemaal om ging De Beumpies. Ik hoor u vragen, waarom meervoud? Nou, dat zal ik u zeggen, dat is omdat elke DRIEmteamer gelinkt is aan een andere DRIEmteamer in het zogeheten buddie-klassement. Daar kan je mazzel mee hebben, als je bijvoorbeeld Beumer als buddie krijgt, maar je kan ook pech hebben als je ********* of ******* aan je gekoppeld krijgt (het aantal sterretjes is expres wilekeurig gekozen, dus tellen heeft geen zin). Dat voelt dan meer als de spreekwoordelijke ball and chain.

De Beumpies 2011: Mullisch & Franklin
En dus waren de winnaars: Franklin & Mullisch! Ongehoord van Franklin om als rookie er van door te gaan met de prijs der prijzen. Natuurlijk gesteund door het slaggeweld van Mullisch (.491 !!!), maar desonniettemin kwamen ze als samen als koningskoppel uit de bus. Kijk ze eens blij zijn...

Ja, ik hoor u nu ook vragen: Hoe kan dat nou? Waren Lub en Tony niet veel beter? Nee, dat waren ze niet, die werden slechts 4e. Dat valt wat tegen, want met de meeste hits, doubles, triples en homeruns zou je verwachten dat je hoger staat in het klassement. Ze hebben echter een rekenfout gemaakt: ze hebben namelijk ook gewonnen in At Bats en dan zakt je slaggemiddelde gewoon heel hard naar die 4e plek. Jammer hoor, want iedereen gunde het Lub wel. Maar als je van Kennemerland komt en je kan je meten met de grootste der aarde is dat natuurlijk al prachtig genoeg, laten we wel wezen.

Zie hier de volledige stats. Ook om de tegenstanders van dit seizoen wat bang te maken natuurlijk.






--------------------------------------------------
Klik hier en ontvang het laatste DRIEmteam nieuws per email!

2 opmerkingen: