dinsdag 30 augustus 2011

(De scheids van) OVVO uit, altijd lastig

Chew-BALK-a
21 augustus - Het was warm, het was broeierig, het was klef en zweterig. Het was het soort weer waarbij mensen op een strand gaan liggen met een ijskoud drankje in de hand met een parapluutje erin en zo’n gekronkeld sinaasappelschijfje op het randje. Of een pils. Voor het Driemteam was het daarentegen weer om naar Amsterdam Watergraafsmeer af te reizen voor een uitwedstrijd tegen het altijd lastige OVVO.

Het Driemteam kwam maar langzaam uit de startblokken. Waar de big inning aan het begin van de wedstrijd dit seizoen eerder regel dan uitzondering is, liet deze bij OVVO lang op zich wachten. OVVO speelde opportunistisch en bij vlagen lieten zij (en de scheidsrechters) zien over de nodige creativiteit te beschikken. Al in de eerste inning bleek OVVO’s startende werper een unieke pick-off in huis te hebben. Na uitleg van de thuiscoach vonden de scheidsrechters het best wel reglementair. Het is daarom vanaf nu belangrijk om te onthouden nooit te stelen bij OVVO. De Driemteamers konden hierdoor geen gebruik meer maken van hun snelheid en werden belemmerd in hun gebruikelijke running game. Dus werd naar andere, al dan niet geoorloofde, middelen gegrepen.

Voor Big O was daarbij een hoofdrol weggelegd. Hij wist de aandacht zowel positief als negatief op zich te vestigen. Negatief, door op bijzonder onsportieve wijze te proberen het eerste honk te bereiken door ver over de plaat te hangen om een geraakt werper te forceren. Gelukkig had de scheidsrechter dat direct door en bestrafte hem, geheel volgens de spelregels, met een soort van strafslagbal. Negatief ook, door een bal zo hard te slaan dat de linksvelder die onmogelijk meer kon ontwijken en genoodzaakt was hem met zijn knieschijf opvangen. Positief daarentegen, door zijn save en finish met een looking strike-out.

Meer hoogtepunten: de extra base hit (triple) van Lub, van wie onduidelijk is of hij dit seizoen verder al iets heeft geslagen. Picassie, die door een blessure niet kon catchen maar wel zijn eerste (?) dinger van het seizoen sloeg. De six hit, multi homer game van Tony. De zeven solide innings van Tonnon, die zich bovendien niet te goed voelde om af en toe de heuvel af te komen voor een pop fly.

Resultaat: 14-4 winst. Volgende week kunstje herhalen en we staan (ongeveer) bovenaan!
--------------------------------------------------
Klik hier en ontvang het laatste DRIEmteam nieuws per email!


1 opmerking: