zondag 26 augustus 2012

Blacksox - DRIEmteam: 3 - 5

Zwarte sokken.
Een speciaal potje, op een doordeweekse avond in Osdorp. Uiteindelijk met 3-5 gewonnen, maar niet zonder slag of stoot(slag).. 

Het Driemteam maakte in totaal 4 veldfouten. Duidelijk teveel voor ons doen. Hoewel we normaal gesproken allemaal prima utility players zijn, ging het dit keer toch wat stroever...  Maar goed, als je na 9 innings met een win van het veld stapt, who cares? Hoe dan ook, zeker in het begin moesten we nog in de wedstrijd komen. Hadden we de thuisoverwinning (17-4) nog in ons geheugen staan of kwam het door het feit dat het een doordeweekse inhaalwedstrijd was (t.o.v. Sunday morning baseball). Who knows?? 

Het was wel een echte wedstrijd! Ook wel weer eens leuk. Bijna altijd met 10 of meer punten verschil winnen is ook niet goed voor onze – normaal gesproken – uiterst geconcentreerde en respectvolle houding. 

Zelf sloegen we 11 hits, zij 6. Jasper en Toine waren aanvallend op dreef. Een aantal anderen (no names..) wat minder.. Pirates scoorde een van haar runs met een goed uitgevoerde squeeze play. Hadden  we moeten/kunnen voorkomen, maar goed, toch leuk voor de Blacksox. 

Ander wetenswaardigheidje: Pirates’ Britse international Aeden McQueary catchte de 1e 6 innings en gooide er daarna nog 3. Als pitcher zorgde hij met 6 strike outs voor 2/3 van alle nullen tijdens zijn heuveloptreden. Aan zijn snelheid moesten we duidelijk wennen. Het lukte nauwelijks een aanpassing te maken, maar goed, we stonden voor en die voorsprong hielden we vast. Aanvallend was hij goed voor 2 van de 6 hits van de Amsterdammers. Hij opende een inning met een double waarna hij van het tweede honk werd gepikt. Erg lekker! Echt iets waardoor het momentum meteen weer teruggaat naar de bezoekers. 

Uit betrouwbare bron vernomen; Pirates zelf twijfelde serieus of het over het algemeen oppermachtige Kinheim (of Kinkeim volgens het scorebord), er wel voluit voor ging of dat we inhielden… hmmm, niet echt de gewenste indruk om achter te laten… We hadden gewoon echt moeite deze avond. Gelukkig hielden onze starter, reliever en closer het goed dicht en zetten zij 10 Piraten met 3 slag aan de kant. Naar verluidt, zijn alle drie nog steeds aan het herstellen…

Concluderend: we staan nog steeds (terecht) bovenaan en gaan uiteraard voor het championship! Nog 5 wedstrijden en dan… O ja, eerst nog even knokken boys; elke inning weer, luister naar je coach!

--------------------------------------------------


Geen opmerkingen:

Een reactie posten