zaterdag 16 februari 2013

And the Beumpies goes to...

Tussen de drukbezochte donderdagavond wintertrainingen door kwamen de afgetrainde goden van het 3mTeam bijeen om het kampioensjaar 2012 in stijl af te sluiten. Dit jaar was het feest in het pittoreske Casa Chiara in Amsterdam. Het kampioensmaal bestond uit een uitgebalanceerde maaltijd van chips & pinda's vooraf, gevolgd door pasta met rode saus en een heerlijk toetje van M&M's met koffie. Alle gangen werden prachtig gedecoreerd door wat groen spul voor Vinny & Timmy. Het was niet helemaal duidelijk wat Will the Thrill voor maaltijd kreeg voorgeschoteld, maar hij heeft zitten smullen! Uiteindelijk begon Mr. Jager aan een onnavolgbare speech van ruim 2 uur. 



Aan het eind van de avond bleken de volgende prijzen te zijn uitgereikt:
  • DRIEmPoet: De betekenis van deze prijs is niet geheel duidelijk. Poet is Amsterdams voor geld, maar in het Engels betekent het dan ook weer dichter. En toen begon Jager over de onlangs overleden Gerrit Komrij en het gedicht Ulysses. Daar was dan een nieuwe versie van gemaakt over homeruns en niet Homerus. En toen bleek Lub de DRIEmPoet-prijs gewonnen te hebben, omdat hij vorige jaar (on)terecht geen prijs had gewonnen. Of zoiets.

  • DRIEmAid: Ook hier was geen touw aan vast te knopen. Verhaal ging over Timalaya Meijer die een heuvel had beklommen en daarmee veel geld heeft ingezameld voor beter onderwijs in India. Vervolgens ging Tony nog het Live Aid refrein van 'We are the world' zingen. Uiteindelijk had Tim Meijer de prijs in zijn handen.    

  • DRIEmPlayBoy. Deze prijs is de mooie jongens prijs. Vroeger rouleerde deze prijs vaak tussen Teddie, PiCassie en Big O, maar in deze eeuw gaat ie ofwel naar Vinny 'Looking' Kloeth of naar Jobu. Dit jaar was de beslissende factor een prachtige aangooi vanuit het rechtsveld. Door deze wereld play werd de winst veiliggesteld, Mr. Jager beweerde zelfs dat zonder deze aangooi het kampioenschap niet was bereikt. Ook hier klopte weing van, aangezien we dit jaar met 4 punten verschil (en een wedstrijd te spelen) kampioen zijn geworden. Maar ja, leuk verhaal en Vinny won wederom deze poedelprijs die het altijd goed doet bij de meisjes.

  • De hoofdprijs - De Beumpies - ging dit jaar naar het succesduo Boer Pieter en Ted-Jan. Zij hebben gedurende het gehele seizoen in 7 (zeven) slagbeurten 4 (vier) hele hits geslagen. Dit alles leidt tot een slaggemiddelde van .571 en een prachtbeker. Ted besloot spontaan op dit hoogtepunt te stoppen. Deze aankondiging werd met luid gejuich ontvangen. Coach Boer gaat jammer genoeg gewoon door.

Half maart volgt de droomtrip van het 3mTeam naar de World Baseball Classic in San Francisco. De spelers gaan nu weer in training om hier te kunnen pieken. U hoort nog van ons!

3 opmerkingen: