maandag 14 mei 2012

Een ode aan Jorgen Balk

Dit is hem nou.
De kwaliteiten van Jorgen Balk opnoemen staat gelijk aan een heleboel andere kwaliteiten vergeten.Dat doen we dus ook niet. Wel noemenswaardig zijn een aantal records op Jor/Jeur/Jur 's/'s/'s naam.

Zo is Jor recordhouder langste lid van Kinheim. Nee, echt. Niet dat, dat andere. Doe ff normaal. Dat ene is Jobu. Dat andere, Yvonne heeft me gemeld dat het wel degelijk het lidmaatschap van 55 jaar bij Kinheim betreft.

Zo heeft Jor ook het record gestolen honken met 675, en ook het record aantal van 2.235 geslagen foutballen. Ook heeft hij eens in een wedstrijd 3 honken gestolen en 17 foutballen geslagen. Ook een record. En zo heeft hij ook het record van 533 opeenvolgende wedstrijden zonder afzeggen, 734 opeenvolgende wedstrijden zonder homerun en 1.224 opeenvolgende wedstrijden zonder een rondje te geven.Oh nee, dat is Beumer zie ik hier. Dat Jor al deze onzin bijhoudt lijkt ook een record te zijn.

Anyway, 2de honkman en speedster van beroep en statistiekus als hobby is er dus altijd, speelt altijd, is nooit geblesseerd, kent de spelregels en houdt de stats (soms) bij.

Groot was dan ook de consternatie toen bleek dat Jor er niet was afgelopen zondag terwijl er twee grote statistische en strategische discussies ontstonden, 1 over het wisselbeleid aangaande een dh en een pitcher, het andere aangaande het technisch scoren van een play waarbij de slagman op 1 kwam omdat de velders zonder fout te maken de man op de honken niet uitmaakte terwijl het toch gedwongen loop was en de zon scheen op zondagochtend tussen half 11 en 11 uur met Ed Bouman achter de plaat. U begrijpt, 2 ingewikkelde situaties.

Junior en Senior Mulder vlogen elkaar in de haren, Ed Bouman lachte nog eens vriendelijk en oorverdovend, en Cassie deed nog even zijn ogen dicht. Daarna lachte Ed Bouman nog eens oorverdovend.

Waar was de grote Balk toen het er echt om ging? Waar was Jor toen wij zijn honkbal kennis node ontbeerden?

Uiteindelijk kwam alles goed. 16-3, geen wolkje noch vuiltje aan de lucht, en na afloop werden er weer gewoon ballen gegeten.

Maar een wedstrijd zoals deze is soms wel nodig om je te realiseren dat ook de oudere medemens nog wel degelijk iets kan bijdragen aan de samenleving.

Jor, we kunnen nog absoluut niet zonder je.

--------------------------------------------------
Klik hier en ontvang het laatste DRIEmteam nieuws per email!


6 opmerkingen:

  1. schitterend. tuurlijk kunnen we wel zonder hem, maar schitterend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig! Vroeg me wel even af of er misschien ook een verborgen boodschap in deze tekst stond. In 3 opeenvolgende regels lees ik speedster, statistikus en groot...
    Mocht het zo zijn, ik heb de boodschap niet begrepen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. buddie, als je het lief vraagt zal Ted volgende week iets over jou schrijven.

      Verwijderen
  3. Jor een lintje van de koningin kan niet lang uitblijven als deze staat van dienst bekend wordt bij het grote publiek.

    Ik heb je meegemaakt bij kinheim en kan alleen maar hopen dat jij nog honkbalt als ik allang gestopt ben

    Greets robin bakker rch2

    BeantwoordenVerwijderen