maandag 26 september 2011

Jager schiet met scherp


In de laatste twee wedstrijden waar het om het kampioenschap gaat, laat de gehele pitching-staf van het DRIEmteam het afweten. De globetrottende pitchers waaien uit over de aardbol om alvast inspiratie op te doen voor het volgende seizoen. Kanon naar Turkije, op zoek naar de aap die ontsnapt schijnt te zijn uit de mouw van de Turkse premier. Franky naar NYC om daar de pitching-staf van Boston bij te staan om alsnog de Wildcard te pakken. Teddie moest zich na 15 wedstrijden afwezigheid opnieuw voorstellen en Wil zit in Moskou om uh….ja waarom eigenlijk?

Om het kampioenschap veilig te stellen moest coach Boer dus op zoek naar alternatieven voor op de heuvel. Deze vond hij in de persoon van Tony Hunter. En wat een gouden greep bleek dit te zijn. In opperste concentratie besteeg Hunter de heuvel en stelde hij zijn vizier scherp. Een paar harde klappen brachten Hunter niet uit evenwicht en hij bleef de vijand bestoken met “scherp” en dat negen innings lang. Door goede pitching van Tony en solide veldwerk, afgezien van Jör die een nieuwe springveer in zijn handschoen uitprobeerde, werd defensief de basis gelegd voor de overwinning. De afwezigheid van Picassie werd hierbij ook niet als ongunstig ervaren. De geroutineerde achtervanger en boegbeeld van de nieuwe “waarom-zou-kunst-niet-commercieel-kunnen-zijn” kunststroming in Leiden moest broodnodig de deuren van zijn atelier openstellen. Of dit was om gasten te ontvangen of om de penetrante lijklucht te verdrijvenn blijft voor alsnog onduidelijk.

Aanvallend werd de wedstrijd binnengehaald door uitstekend slagwerk. Longballs van Speedy, Mullisch, Jobu (2x) en wederom Hunter zorgden voor voortdurende run-production waardoor de voorsprong geleidelijk maar gestaag werd uitgebreid. De enige echte opwinding kwam van het geroezemoes rond een mysterieuze dame die zich opvallend dicht bij de Driemteam dugout ophield. Het was zeker de smell of Champions waar ze op af kwam, want geen van de aanwezige spelers leek haar te kennen. Toen er een foutbal vlak bij haar lande, en ze niet bewoog, dacht iedereen even dat ze bij Beumer hoorde, maar ook dat bleek niet te kloppen. Sterker nog, Beumer bewoog zich opvallend veel en soepel in het veld!

Met de punten in de tas en een Coronaatje op het terras deden we een plas en zagen dat het goed was, waarna we ook nog op de hoogte werden gebracht van het verlies van concurrent Cromtigers, waardoor het kampioenschap nu al binnen is en de laatste wedstrijd alleen nog om het verdelen van de HUNTER trophees gaat.

Woensdag dus nog even tegen OG, waarna wij, naar we aannemen, gehuldigd zullen worden door de burgemeester van Haarlem (Bernt Schneiders), de Minister van VW en Sport (Edith Schippers) en bestuurslid honkbal van de KNBSB (Frits Mulder).

2 opmerkingen:

  1. Steen Gril goed! een toevoeging...
    na de wedstrijd ter ere van Claas

    Kleine man nieuwe knuppel,
    Publiek denkt:
    pappa waarom gooi je niet wat trager!
    Maar kleine Claas slaat de bal weg
    als een echte Jager

    BeantwoordenVerwijderen